10 IZGALMAS TREND A 2021-ES TAVASZI ÉS NYÁRI SZEZONRA

Kétségtelen, hogy az idei divatot jelentősen befolyásolta az otthoni munkavégzés és tanulás, illetve az életünket körülölelő korlátozások. Hiszen hogyan magyarázhatnánk azt a kivételes figyelmet, amit a tervezők a kényelmes ruhadarabok felé fordítottak? Idén a fehérnemű és felsőruházat lesz jelen a trendekben, jobban, mint valaha, a széles szárú kényelmes nadrágokkal az élen. A jó idő eljövetelével a sikkes, lebegő maxiruhák, a sportos, laza darabok és az aszimmetrikus patchwork trendek hatják át a divatot. Mik lesznek igazán menők az idei meleg szezonban? Lássuk!

Monokróm

Dolce Gabbana

Eljött az idő – vagy legalábbis erősen közeledik –, amikor már a nagy luxus márkák is a fenntartható divat felé fordulnak. Mint Dolce&Gabbana-nál a sakktábla patchwork ruhák, amikhez a korábbi kollekciókból fennmaradt szöveteket használták fel az alkotók. Ismerősen hangzik?

Mi is számtalanszor említettük már nektek, hogy igyekszünk a zero waste szerint gyártani, így mi is felhasználjuk az előző kollekciókból fennmaradt textileket. Idén nyáron is találkozhattok majd egy-két olyan darabbal, melyek a patchwork technikával készültek, hiszen ez az irány mostmár hivatalosan is az idei trendek részévé vált.

 

A megunhatatlan bralette

Boss

Készüljetek, mert a bralette újra hódít! Visszatért, és coolabb, mint valaha. Minden formában és színben felbukkan idén. Láthatunk fogselyem-vékony pántos vagy strasszos, letisztult és egyszerű vagy vad és színes bralette-eket is idén. Egy a lényeg, a nyári forróságot igazán élvezhetővé teszi majd ez a trend.

Akik úgy érzik, hogy számukra túl hivalkodó ez a stílus, azok akár egy blézerrel vagy kimonóval is kiegészíthetik öltözéküket, de a a bralette-ek alá is öltözhetnek, vagyis viselhetnek alatta pólót vagy rövidke pólót. Mi is készülünk a divattrendekhez hűen tervezni, de mi – mint mindig – szó szerint belecsempésztünk egy kis csavart…

 

Kössünk rá egy csomót!

Supriya Lele

Ez a trend a keresztező zsinórok és körbefutó szálak sorozatáról szól. Valószínűleg a fentebb említett bralette-ből származhatnak a Gésák precizitását öröklő ruhadarabok. Nemcsak igézően kihangsúlyozhatjuk a derekunkat, de izgalmassá varázsolhatunk bármilyen basic darabot így a gardróbunkból.

 

Meddig ér? A földig.

Michael Kors

És most egy kicsit fellélegezhetünk. Itt van egy olyan trend, amely megment minket a mindennapi unalomtól és a bezártság okozta stressztől, hiszen, ahogyan magunkra dobjuk ezeket a lehelet könnyű, földig érő maxi ruhákat, lélekben már a riviérán érezhetjük magunkat. Tavaszi-nyári kollekciónkban lehetőséged ad nektek arra, hogy egy vagány és egyben romantikus darabot szerezzetek be magatoknak. Már alig várjuk, hogy megmutassuk nektek, milyen trendi kreációkkal készülünk!

 

Idén a széles a trendi

Schiaparelli

A vékony farmerek és cigaretta nadrágok elbúcsúznak tőlünk egy időre, mert a bőszárú nadrágok és túlméretezett fazonok, ha nem is hangsúlyozzák ki a vékony vonalainkat, de biztosan kényelmesen és magabiztosan szeljük majd át bennük a várost. Ezzel a trenddel a tervezők megkönnyítik a stílusok keveredését, hiszen az elegánstól eljuthatunk akár a lezser kényelemig is.

 

Disco gömb

Celine

Talán pont azért jön divatba újra a disco láz, illetve a csillogás és a flitter, mert olyan abszurd és hihetetlen a jelenlegi helyzetünk. Ami egy pár hónapos karanténnak indult a COVID-19 megjelenésekor, mostanra több éves háborút előjelez. Éppen ezért a tervezők a nappalinkba hozták az éjjeli fényeket és egy kis iróniát is. Ugyanis ki mondta, hogy a piacra nem mehetünk kisestélyiben és tornacipőben? Az éjjeli rivaldafényt felváltotta a nappali disco, és mi ennek kifejezetten örülünk!

 

Cut-out

Fendi

Egy új őrület született, ami nem más, mint a „cutout”. Ez szó szerint kivágásokat jelent a ruhákban, felsőkben és finom selymekben. Tervezőink konzervatív vonalakkal ötvözték a szexis kivágásokat derék és borda tájon, de akár apró lyukakkal is megfűszerezhető egy nőies szoknya. Azok számára, akik úgy érzik, túl sokat mutatnának magukból a fentebb felsorolt trendekkel, ez a stílus mindenképpen egy biztonságos középutat fog adni számukra.

 

A korszett is hódít!

Bethany Williams

Kinek ne tetszene egy nőies idomokat kiemelő ruhadarab? A testformáló fűzők sokasága lengi majd be a tavaszi-nyári levegőt. Hűvösebb időben könnyen alá is öltözhetünk, a nagy kánikulában pedig merészen kombinálhatjuk bőfazonú nadrággal vagy szellős, finom szoknyával. Ez a megjelenés mindenképpen jókedvet csempészhet a mindennapjainkba, és ezzel szimbolikusan elengedhetjük az előző évi félelmeinket is.

 

Nőiesen, de másképp

Miu Miu

Ez a trend a kényelem szerelmeseinek fog szólni. Ha imádod a kötött vagy pamut pulóvereket, akkor most a nőies darabjaidat kombinálhatod a kedvenc lezser kapucnis pulcsiddal, bomber dzsekiddel. Visszafogottan tudsz idén nőies lenni, úgy, hogy közben naprakész maradsz, hiszen ez a trend előnyben részesíti a praktikusságot, amit megfejelhetsz egy menő hátizsákkal a tökéletes lazán elegáns look elérése érdekében.

 

Csíkos az új kockás

Christopher Kane

Energikus vonalak, olvasni a sorok között, csíkok mindenhol… Az idei tavaszi-nyári kollekcióknál minél vadabb és nagyra vágyóbbak voltak a vonalak, annál divatosabbá és érzékibbé vált az adott ruhadarab. Élénk színekkel és újított ecsetvonásszerű csíkokkal frissítették fel ezt a hagyományos irányzatot.

Nektek hogy tetszenek az SS21 trendek? Mi mindegyiket imádtuk. Felszabadító volt a pozitív gondolkodásmódot látni a kollekciókban, még akkor is (vagy akkor igazán), ha kisebb irónia is párosult mellé. Sok jól bevált stílust hoztak át 2021-be, de mégis kicsit másképpen jelenítették meg azokat kreációikban. Ennek tükrében próbáljunk meg mi is kicsit másképpen hozzáállni az idei évhez. Pozitívan és egészséges iróniával lépjünk át a tavaszba, majd a nyárba!

 

Képek: www.vogue.com