NYÁRI DIVAT, TRENDEK, FENNTARTHATÓSÁG #ANDTHERESTISSECRET

Talán nem gondolnátok, de a koronavírus következtében a divatiparban is jelentős változások történnek. Gondoljatok csak bele, mit jelenthet az üzletek három hónapnyi zárva tartása egy olyan fast fashion cégcsoportnak például, mint az Inditex, amelyhez többek között a Zara, a Zara Home, a Pull & Bear, a Massimo Dutti és a Bershka is tartozik?

 

A divatipar – amely a bolygó egyik legszennyezőbb iparága – az idei tavaszi- és nyári divathetek alatt a nagy márkákat nem hagyta hidegen a Föld jövője. A Gucci bejelentette, hogy a továbbiakban a beszállítói lánc szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésére törekszik. Mások a kifutón hívták fel a figyelmet a klímaváltozásra, a Dior például fákkal vette körbe a kifutót, melyek a show végeztével Párizsban lettek elültetve.

A koronavírus következtében a divatipar megváltozik – nem majd valamikor a jövőben, hanem épp jelenleg. Ezért is fontos nekünk, a #tris-nél, hogy a magyar piacot is a fenntarthatóság felé mozdítsuk. Ti ebben úgy tudtok segíteni minket, hogy hazai tervezőktől vásároltok – kevesebb, de minőségibb terméket.

 

És most pedig mutatjuk, mit-hogyan viseljetek a nyáron!

1. Tarol minden, ami neon

Bátran viselhetsz olyan élénk színeket is, mint a neon rózsaszín, a sárga és a zöld​

Valentino

2. Rövid blézer szett

Talán nem hangzik túl jól elsőre, de a rövid biker nacik nem véletlenül jelentek meg előző tavasszal. Ez a trend logikus, kényelmes és megkerülhetetlen.

Chloé

3. Szellős fehér ruhák

Úgy tűnik, a nyáron eljön majd a bolondos, laza fehér ruhák ideje. Ez a trend a bohókás és kényelmes ruhákat tartja előnyösnek, kidolgozott csipke résszel, néha finom selyem használattal.

Loewe

4.  Dominál a mellény

A 70-es évek után újra visszatérnek hozzánk nyáron a mellények. A széles szabású nadrágokhoz párosítva elegáns szettként hatnak majd.

Emporio Armani

5. Kreatív kivágások.

Ha mindig is vonzott a háromszög kivágás a szegycsont alatt, eljött a te időd! Nyáron különböző, sejtelmes kivágásokkal villanthatsz.

Gucci

6. Az örök farmer

Újra visszatér az állandó trendként előkerülő anyag. Az igazi nyerő párosítás most az újrahasznosított farmer és egyedi indigó párosítások lesznek.

Chanel

7. Trópusi hangulat

A kétezres évek után újra betört a kifutókra a trópusi láz, idén visszatér a nyomtatott shiffon csodák mindenféle árnyalatában.

Dolce Gabbana

8.  Érzéki rejtegetés

Csak bátraknak! A kérdés persze az, hogy ezek a ruhák túl sokat mutatnak vagy túl keveset takarnak. Nem tudjuk eldönteni, csak szeretjük.

Marques Almeida

9. Elő az ingekkel, és a blúzokkal

Boldog napok várnak az ingek szerelmeseire, a mi szekrényünkben már bevetésre készen állnak a modern minimalizmus képviselői. Visszatér emellett a szerény gombnyomás földig érő szoknyákkal és a boxy bőrnadrágokkal.

Sies Marjan

 

Kép Források: www.vouge.com